Despre noi

Numele Montessori nu este o marcă înregistrată și poate fi folosit de orice instituție de învățământ, ceea ce face ca sistemul Montessori să nu fie adesea implementat în mod autentic. La Brightivity, respectăm metoda originală creată de Maria Montessori, în toată complexitatea ei.

Avem obiectivul clar de a ajuta fiecare copil să își atingă potențialul maxim și să se bucure de activitățile pe care reușește să le îndeplinească singur. Îi cultivăm dorința de a evolua și îi arătăm importanța respectului pentru mediul în care trăiește. Îl încurajăm să fie autentic și să aprecieze unicitatea celorlalți membri ai comunității.  

Mediul autentic Montessori

Am creat un microunivers care încurajează dezvoltarea independenței și susține colaborarea, nu competiția între copii. Mediul Montessori este previzibil (copilul este necesar să știe exact unde găsește ceea ce are nevoie), oferă libertatea de alegere a activității și posibilitatea de repetiție până când copilul este mulțumit de rezultat.  

Spațiul în care lucrează copilul este guvernat de frumusețe și ordine. Doar printr-o ordine externă, copilul poate să dea un sens lumii și să creeze acea ordine internă care, mai târziu, îl va ajuta să treacă de la idei și obiecte concrete la un mod de gândire abstract.

Treaba noastră este să ne asigurăm că, în fiecare zi, copilul explorează cu bucurie acest mediu menit să dezvăluie potențialul uriaș din ființa sa delicată.  

Cooperare cu părinții

Părintele rămâne principalul mentor al copilului, de aceea cooperarea permanentă între educatorii Brightivity și părinți este esențială. Pentru a se dezvolta cât mai armonios cu putință, copilul are nevoie de continuitate între ceea ce învață la grădiniță și ceea ce învață în timpul pe care îl petrece în afara ei.  

În acest proces, îți oferim întregul suport de care ai nevoie pentru a cunoaște filosofia autentică Montessori. Vei avea acces necondiționat la cunoștințele specialiștilor noștri și la evenimentele pe care le organizăm periodic în comunitate.  

Mai mult decât o metodă de învățare, Montessori este o atitudine față de viață, care încurajează colaborarea. Știm că numai în echipă – părinți, educatori, copii – reușim să creștem în interesul copilului. Te invităm să ne fii partener!

Lucrăm cu părinții

Educatori acreditați

Educatorii noștri, profesioniști acreditați în pedagogia Montessori sunt oameni pasionați, care înțeleg unicitatea fiecărui copil și îi oferă libertatea de a se dezvolta în acord cu înclinațiile sale naturale.

Vorbim de o libertate supravegheată, în care educatorul are rolul unui ghid vigilent, care intervine însă doar atunci când ajutorul său este solicitat de copil.

Educatorul observă cu atenție copilul pentru a îi cunoaște în profunzime personalitatea. Interacțiunile dintre educator și copil, cum ar fi prezentarea materialelor de lucru Montessori se va face ținând cont de personalitatea copilului, oferindu-i posibilitatea de a se dezvolta în acord cu propriul ritm.

Educator Montessori

Valorile noastre

Integritate

Integritate

Filosofia Brightivity are la bază coerența dintre ce ne propunem, ce spunem și ceea ce facem. Presupune prețuire pentru părinți, pentru copii și pentru educație. Implică efortul consecvent de a oferi încredere și transparență, de a demonstra că suntem o echipă pe care te poți baza întotdeauna.

Creativitate

Creativitate

Creativitatea ne este solicitată în multe situații din viața adultă, cum ar fi atunci când trebuie să găsim soluții la probleme sau să ne adaptăm unor împrejurări noi. Iată de ce este atât de important să dezvoltăm spiritul creativ încă din perioada preșcolară! La Brightivity, avem grijă să oferim copiilor un climat care favorizează curiozitatea și dorința de explorare, inițiativa și spiritul de observație, imaginația și capacitatea de a gândi idei noi, originale.

Respect

Respect

Respectul este o bază pentru legăturile de orice fel. Mare parte din eforturile noastre gravitează în jurul respectului: pentru sine, pentru ceilalți, pentru grup sau comunitate, natură și pentru lumea întreagă. Mergem mai departe de simpla acceptare a diferențelor și privim diversitatea ca pe un motiv de bucurie, cu înțelegerea, curiozitatea și grija pe care o merită. Le arătăm copiilor că fiecare om are măcar un dar unic și valoros, care poate fi inspirație pentru cei din jur.

Metoda tradițională

  • Educatorul este centrul de interes într-o clasă și el este cel care "face" educația
  • Copiii sunt limitați în experiențele de descoperire independente
  • Se așteaptă ca toți copiii să urmeze aceeași programă, iar competiția este încurajată
  • Respectarea locului alocat în clasă
  • Clasele sunt separate în funcție de vârstă
  • Pune accent pe dezvoltarea intelectuală
  • Stima de sine poate fi afectată de sistemul de recompensă/pedeapsă și de comparația cu ceilalți colegi
vs

Metoda Montessori

  • Educatorul are rol de mentor, doar îl îndrumă pe copil în activitățile pe care acesta le alege singur
  • Copiii sunt încurajați să descopere pe cont propriu, cu puține restricții
  • Copiii învață în acord cu propriul ritm și se încurajează colaborarea
  • Libertatea de mișcare nu este îngrădită
  • Clasele sunt alcătuite din copii de vârste diferite
  • Pune accent pe dezvoltarea intelectuală, socială, emoțională și spirituală
  • Dezvoltarea stimei de sine a copilului joacă un rol central

Alumni Montessori

Jeff Bezos

Jeff Bezos, fondator Amazon

Jeff era atât de fasciant de activitățile Montessori când era mic, încât era nevoie de un educator să îl ridice de pe scaun și să îl ducă la activitatea următoare.
Will Wright

Will Wright, creator al jocului "The Sims"

Metoda Montessori l-a inspirat pe Will Wright să creeze un stil de joc video complet diferit -- non-violent, fără șir narativ, în care jucătorii pot crea propriile simulări.
Larry Page

Larry Page, co-fondator Google

Cred că a făcut parte din acea pregătire de a nu respecta regulile și ordinile și de a fi motivat de sine, de a pune la îndoială ce se întâmplă în lume și de a face lucrurile puțin diferit.
Vreau să fiu contactat