Ateliere Montessori

Copii 1 – 3 ani

Când au loc atelierele?

Sâmbăta, în intervalul 09.00 – 11.00.
Durata atelierului: 120 minute.

Preț special - doar în luna iunie

1 ședință: 180 lei 144 lei
Abonament de 4 ședințe: 660 lei 528 lei
Abonament de 8 ședințe: 1280 lei 1024 lei (1280 lei)

Valabilitate abonamente:
Abonament de 4 ateliere: 5 săptămâni de la data achiziționării
Abonament de 8 ateliere: 9 săptămâni de la data achiziționării

Număr de participanți

Atelierul se desfășoară cu minimum 2 și maximum 6 copii alături de unul sau de ambii părinți.

Programează-te pentru atelier

Apasă butonul "Rezervă un loc" și vei fi direcționat/ă către un calendar online unde vei vedea atelierele disponibile și vei putea selecta atelierul/ atelierele la care vrei să participe copilul tău. După rezervarea locului, vei primi un e-mail cu detaliile de plată.

De ce să alegi atelierele Brightivity Montessori?

Cristina Ivan, educator acreditat AMI

Garantăm o experiență 100% autentic Montessori.

Explorarea copilului în mediul Montessori este ghidată de Cristina Ivan, psihoterapeut și educator acreditat AMI (Association Montessori Internationale) la Brightivity Montessori, cu o experiență de 7 ani în lucrul cu copiii de 1-3 ani în clasa Montessori. Experiența la clasă adaugă la sutele de ore de pregătire teoretică a unui specialist AMI abilități rafinate de lucru individual cu copilul și de gestionare a grupului de copii.

Brightivity Montessori nu este un simplu loc de joacă sau spațiu pentru ateliere, ci o grădiniță autorizată de Ministerul Educației pe alternativa educațională Montessori. Aceasta înseamnă că mediul pe care îl punem la dispoziția copilului tău pe durata atelierului este echipat la cele mai înalte standarde cu materiale specific Montessori și dispune de toate facilitățile care să-i ofere o experiență cât mai rodnică și plăcută.

Am pus în timp cărămidă peste cărămidă la crearea unui mediu în care voi, părinții și copiii sunteți înțeleși și sprijiniți în provocările din călătoria împreună. În care veți fi ghidați cu multă grijă, empatie și atenție. Un mediu în care copilul tău este încurajat să exploreze și să se miște liber într-un climat de încredere și siguranță. Noi îi spunem cea de-a doua ”acasă”.

Structura unui atelier

1. Sosirea familiei

Familia este întâmpinată cu deschidere și căldură de Cristina și ghidată să se integreze în mediu și comunitate. Înainte de primul atelier, vei primi un scurt ghid scris din care vei afla tot ce ai nevoie să știi ca să te orientezi cu maximă ușurință în mediul clasei. Vei intra, de asemenea, în contact direct cu Cristina, ghidul vostru Montessori care îți va oferi tot suportul necesar pentru o experiență cât mai plăcută și utilă.

2. Explorarea copilului și prezentări de materiale specific Montessori

Odată intrat în mediu, oferim copilului timpul necesar să se acomodeze și să își înceapă explorarea, fără să îi trasăm direcții rigide sau să alegem activități în locul său. Ghidul Montessori îl observă cu atenție în tot acest timp și, când copilul este pregătit, îl introduce în activități specific Montessori în funcție de interesele sale.

Părintele rămâne alături de copil, observă cum evoluează în acest proces și oferă ajutor atunci când copilul are nevoie de implicarea sa. Ghidul Montessori va explica părintelui în timpul momentelor petrecute alături de familie tot ce are nevoie să cunoască și să facă pentru ca cel mic să beneficieze cât mai mult de pe urma experiențelor oferite de atelier.
Sunt copii care vor cât mai multe activități Montessori și copii care

rămân absorbiți într-o singură activitate sau copii care întârzie să-și manifeste o intenție de angajare în orice fel activitate. Copii care se mișcă de la început cu dezinvoltură și curiozitate în mediu și copii care au nevoie să observe mai întâi îndelung mediul și pe ceilalți. Copii care acceptă cu ușurință prezentări de materiale Montessori de la ghidul Montessori și copii care au nevoie ca interacțiunea să fie la început intermediată de părinte. Toate scenariile sunt normale și le îmbrățișăm.

3. Gustare

Vine momentul în care toți copiii vor fi invitați la o gustare delicioasă de fructe.

Până atunci, copilul îndrumat atent de ghidul Montessori își poate pregăti o gustare proprie cu ajutorul unor materiale Montessori de viață practică, cum ar fi materialul pentru felierea mărului, desprinderea boabelor de strugure de pe ciorchine sau prepararea sucului de portocale.

4. Moment muzical

Ne vom aduna de la mic la mare într-un cerc pentru a ne bucura împreună de energia vibrantă a instrumentelor muzicale și a cântecelelor pentru copii.

Rezervă un locBeneficiile atelierului

Ghidul părintelui pentru ateliere

Beneficiile atelierului pentru copilul tău

  • Micuțul tău va fi expus la activități care îi susțin dezvoltarea psiho-senzorio-motrică, limbajul, exprimarea de sine, autonomia funcțională, încrederea în sine și în mediu.
  • Totul se întâmplă în ritmul copilului, în acord cu nevoile și interesele sale.
  • Timpul petrecut de copil alături de părinte într-o comunitate care funcționează după reguli clare într-un mediu bine structurat este un exercițiu minunat pentru acomodarea la grădiniță de mai târziu.
  • Prioritate la înscrierea copilului la grădinița noastră.

Beneficiile atelierului pentru tine ca părinte

Pe durata atelierului, ghidul Montessori îți va oferi consultanță privind:

  • Etapa de dezvoltare în care se află micuțul tău și cum să-l susții cât mai bine în procesul de creștere;
  • Impactul materialelor și activităților Montessori cu care experimentează copilul în timpul atelierului asupra dezvoltării sale, structura unui mediu Montessori, metoda de lucru cu copilul propusă de abordarea Montessori. Cristina îți va răspunde cu deschidere și generozitate la orice curiozitate a ta despre Montessori;
  • Continuarea educației Montessori acasă.

Vei petrece timp rodnic împreună cu micuțul tău și te vei conecta la o comunitate de părinți cu interese similare, cu care te încurajăm să împărtășești idei, experiențe, resurse.

Rezervă un loc